Brašno od lana
Brašno od lana

Brašno od lana koristi se u kombinaciji sa drugim brašnima, za pravljenje integralnih peciva i kolača. Ima prijatnu aromu i specifičnu braonkastu boju. Bogato je biljnim vlaknima i proteinima. Pomaže u očuvanju imuniteta i normalnog nivoa holesterola u krvi, kao i krvnih sudova, smanjuje rizik od proširenih vena. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 200g i 500g.


Brašno od badema
Brašno od badema

Odmašćeno brašno badema ima veoma prijatan slatkast ukus, može se dodavati drugim vrstama brašna, najrazličitijim vrstama peciva, poslasticama, sosovima, čorbama, salatama. Često ga koriste dijabetičari, vegani i vegetarijanci. Sadrži vitamin E, monozasićene masne kiseline i minerale. Poboljšava zdravlje srca, poboljšava rad nervnog sistema i sprečava formiranje raka.Veoma je hranljivo i povećava energetske zahteve organizma. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 200g i 500g.


Brašno od bundeve
Brašno od bundeve

Obezmašćeno, visoko proteinsko brašno od semena bundeve je specifične zelene boje, odličnog ukusa i može se dodavati svim drugim vrstama brašna. Može se koristi u raznim granama pekarske indrustrije. Bogato je organskim i mineralnim materijama a semenke bundeve sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamina B1, B2 i niacina, a od minerala najviše fosfora, kalcijuma i gvožda, kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka kao što su celuloza, pektin i fitosterin. Čuvati na tamnom i hladnom mestu. Dostupno je u pakovanju od 200g i 500g.


Mleveni lan
Mleveni lan

Kod mlevenog lana, za razliku od celih semenki, se sastojci koje sadrži lakše vare i lakše dospevaju u krvotok. Uzimanje mlevenog lana kod žena smanjuje bol u grudima tokom menstruacije. Mleveni lan je idealan izvor dijetetskih vlakana i vitamina E. Bogat je esencijalnim masnim kiselinama, omega 3 i omega 5+6, koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma i čuvanje zdravlja. Dostupno je u pakovanju od 100g i 200g.